17 Mart 2015 Salı

El işi Ürünleri İnternet Üzerinden Satarak Para Kazanmanın Yolları

    Özellikle bayanların seveceği ve yakından bildiği bir konu bu. Çoğu bayan evde el işleri yapıyor ve bir çoğusu da bunları tanıdıkları sayesinde satabiliyor. Bir diğer alternatif olarak bu el işlerini internet üzerinden de satarak, daha çok kar edebilir ve birçok alıcıya ulaşabilir, sipariş alıp kişiye özel ürün de tasarlayabilirsiniz.
    Öncelikle en iyi yapabildiğiniz el işi ürünlerin üzerine odaklanmanız gerekiyor. Bunları daha sonra geliştirip, farklı tasarımlar haline getirebilir ve hatta kişilerin özel isteklerine yönelik tasarımlar yaparak kendi kreyasyonlarınızı yaratabilirsiniz. Çizim yeteneğiniz var ise, kişiye özel kara kalem portre çizimler yapabileceğiniz gibi, yaratıcı tablolar da oluşturabilirsiniz ya da farklı tasarımlı ürünler yapıp, ekmek kesme tahtaları tasarlayabilir, süslü kahve tepsileri boyayıp iç kısımlarına ayna yerleştirerek çok şık tasarımlar elde edebilirsiniz.
    Şık ve dayanıklı malzemelerle yapacağınız tasarımlar sizi yansıtacağından kaliteli ürünler tercih etmelisiniz. Dilerseniz kişilerin özel günlerine dışarıda bulamayacakları fikirlerle nikah şekerleri, mevlüt hediyelikleri hazırlayabilirsiniz. Bir süre sonra yaptığınız tasarımlar beğenilecek ve müşteriler sizi bulmaya başlayacaktır. Farklı ve özgün tasarımlar denemekten çekinmeyin, en iyi fikirler bu şekilde ortaya çıkar.
    Kendinize bu iş konusunda bir çalışma planı hazırlayın. Örneğin istediğiniz, kullanacağınız malzemeler sizin bulunduğunuz yere yakın bir dükkanda satılıyor mu kolay elde edilebiliyor mu? Fiyatları sizin karlarınızı düşürüp, zarara yöneltecek kadar yüksek mi yoksa uygun mu? Bunlar hakkında bir fizibilite araştırması yapabilirsiniz.
    Sıfırdan mı başlayacaksınız yoksa kenarınızda satış yapmaya hazır ürün çeşitleri bulunuyor mu bunları belirleyin. Hazırda ürün çeşitleriniz var ise bunları açacağınız blogunuzda sergileyebilir, farklı renklerde isteyenler olursa hazırlayabilirsiniz. Ya da sadece resimlerini çekerek satış için çeşitli sitelerde yayınlayabilirsiniz.
    Ürünlerinizi online olarak internet üzerinden satmak istemiyorsanız, çeşitli pazarlarda sergiler açabilir ya da dilerseniz kendinize küçük bir dükkan açabilirsiniz. Bunlar için gerekli araştırmalarınızı yaparak Devletin bayanlara uyguladığı girişimcilik fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Afişler, broşürler hazırlayarak gerek internette gerekse, reel ortamlarda ürünlerinizin reklamlarını ve haklarında bilgiler verdiğiniz tanıtımlarınızı yapabilirsiniz.
    Zamanla yeni yöntemler ile ufkunuzu geliştirerek işlerinizi boyutlandırabilirsiniz. Satış konusunda yararlanabileceğiniz internet siteleri aşağıdaki gibidir:
http://www.sahibinden.com
http://www.sanalpazar.com
http://www.gittigidiyor.com
http://www.hepsiburada.com
https://www.sonteklif.com
http://www.turkticaret.net
http://www.senyapsensat.com

Satış konularında daha fazla bilgi almak için BURADAN internet üzerinden satış yaparak nasıl para kazanılır konulu yazımı okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder