10 Mart 2015 Salı

Evde Çeviri İşi Yaparak Para Kazanın

    Herkese merhabalar, evden iş yaparak ek gelir sağlamak ya da sadece evden çalışarak düzenli paralar kazanmak artık birazda kişilerin elinde olmaktadır.
    En popüler işlerden biri de evden çeviri yaparak para kazanmak. Bildiğiniz dilleri paraya dönüştürmek için, yapabileceğiniz en güzel yollardan biri de budur. Başka bir ülkede büyümüş olmanın verdiği avantajla yabancı dilinizi kullanabileceğiniz gibi, bildiğiniz yabancı diller hakkında, kitap okuyup, film izleyerek, pratik yaparak da geliştirebilirsiniz. Veya bir yabacı dil ile ilgili üniversite bölümü bitirmiş de olabilirsiniz. Bunların hepsi sizin evde çeviri yaparak para kazanmanıza olanak sağlayacak fırsatlardır.
    En güzel çeviri kişinin ana diline hakim olarak, iyi bilmesidir. Aksi taktirde ortaya hoş çeviriler çıkmayacaktır. Ancak ana dilinizi güzel bir şekilde bildiğinizde, yapacağınız çevirilerde okuyanlara o denli keyif verecek ve konular hakkında daha iyi bilgilendirecektir.
    Çeviri işlerinde bir yerlere gelmek istiyorsanız eğer profesyonel eğitiminiz yoksa alabilirsiniz. Bunun için çeşitli kurslara başvurabilir, hatta belediyelerin hizmet olarak sunduğu ücretsiz kurslardan dahi yararlanabilirsiniz. Diplomanız varsa bir tercümanlık ofisinde pratik amaçlı, yarı zamanlı staj yapabilirsiniz. Referanslar ve tecrübe kazanmanız açısından bunlar önemli kriterlerdir. Çeviri çok çeşitlidir. Öncelikle ne tür çevirilere yoğunlaşmak ve ne tür çeviriler yapmak istiyorsunuz bunları belirleyin. Dış Ticaret Ofislerine, Dış Ticaret Operasyonları ile ilgili yazışmaları yürütme açısından destek verebilirsiniz. Bu taktirde ürün gamları ile ilgili bilgiler edinip, bu konularda çeviriler yapmanız gerekecektir.
    Fakat roman, hikaye kitabı çevirmek istiyorsanız bu işleri yapan yayın evleri ile görüşüp onlardan işler alabilirsiniz. Daha profesyonelleştiğiniz de akademik bilgi gerektiren çeviriler de yapabilirsiniz. Aktif olarak pratiğinize güveniyorsanız, evde özel ders verebilirsiniz. Sık sık öğrenmek ya da geliştirmek istediğiniz dilde, okuyup, konuşup, film alt yazılarını çevirebilirsiniz.
    Çeviri piyasasında hız önemlidir. Kişiler size yaptıracakları çeviriler konusunda anlaşmadan önce güven açısından, bir akademik diploma, kurs bitirme belgesi görmek isteyebilir. Aynı şekilde ne kadar hızlı çeviri yaparsanız o kadar aranılan kişi olursunuz.
    Bu işi internet üzerinden yaparak, online olarak para kazanmak isterseniz. Sayfamızın altında paylaştığımız sitelere göz atabilirsiniz.
    Ayrıca konu altındaki yorumlar kısmına dilerseniz isim soy isim mail adreslerinizi de bırakabilir ve çeviri işleri hakkında iş olduğu taktirde sizlerle bağlantıya geçilmesini sağlayabilirsiniz.

Online çeviri yapıp para kazanabileceğiniz siteler:
https://www.elance.com
https://www.onehourtranslation.com
www.freelancer.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder