4 Mart 2015 Çarşamba

İnternette Yazı Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

    Herkese Merhaba, zor piyasa şartları ve ekonominim inişli çıkışlı halleri yüzünden günümüzde öğrenim durumuna bakılmaksızın, her alanda iş bulmak gitgide zorlaşıyor. Herkes para kazanmak adına, alternatif kazanç yolları arıyor ve bu yollara yöneliyorlar.
    Ek kazanç, alternatif kazanç yolları aslında güvenilir kaynaklardan olduğu sürece kişiye gerçekten, ekstra kazanç sağlayan gelir kaynaklarıdır. Ev hanımları, iş arayanlar, boş zamanı olan kişiler ya da çalışan fakat ek kazanca ihtiyacı olanlar için; boşa geçirdikleri zamanlarını değerlendirip para kazanmalarını sağlayan yöntemlerden biri de internette yazı yazmaktadır.
    İnternette Yazı Yazarak Nasıl Para Kazanılır?
    Bu para kazanma yönteminde ilk olarak acemi şekilde yazsanız da üslubunuz, tasfirleriniz ve anlatımınız gün geçtikçe iyileşecektir. Ama yazdığınız platform her ne olursa olsun anlatım, yazım kuralları yanı sıra diğer önemli olan şey ise anlatılanlardır. Kişilerin ihtiyacı olan bilgiler hakkında yazabileceğiniz gibi, arşiv mahiyetinde olan genel bilgiler verebilir, yemek tariflerinizi kendi anlatımınızla paylaşabilir hatta ördüğünüz kazaktan, seyahat ettiğiniz bir yere dek her şeyi yazabilirsiniz. Bu yazıları yazarken dikkat edilmesi gereken konu; bir yerden kopyalayıp yapıştırılmayan, kendi cümlelerinizle yazılmış, özgün yazılar olması gerektiğidir. Öyle ki eğer kopya yazılar kullanırsanız, zaten okumak için kimsenin gelmediğinden de anlayacağınız gibi arama motorları sizi daha da geri sıralara itecektir. Çünkü aramalarda daima eşsiz özgün anlatımlar ön plana, ilk sayfalara çıkartılır.
    Ücretsiz bir platformda yazı yazabileceğiniz gibi, anlatımlarınız size ait bir sitede buluşsun istiyorsanız kendi istediğiniz bir url ismiyle domain-hosting satın alarak site kurabilir ve istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Artık günümüzde herkes her şeyi internette araştırmaktadır.
    İnternette Para Kazanmak için Nerelerde Yazmalıyım?
    Yazı yazma işi belki de sizin aradığınız iştir ve ek gelir amaçlı başladığınız bu serüvende sizin için iş haline dönüşecektir kim bilir? Öyle ki bu işten ayda düzenli ve iyi kazançlar elde eden kişiler var ve başka bir iş yapmaya gerek de duymuyorlar.
    Yazılarınızı nerelerde yazmalısınız sorusuna cevap olarak diyebilirim ki; İlk tercih bir Blog açarak yazabilirsiniz olacaktır. Çünkü Bloglar da site gibidir ve hatta google da daha çabuk üst sıralara yükselebilirler, ücretsizdirler. Ancak milyonlarca blog olduğu için, bu iş büyük sabır gerektireceği gibi, yazacağınız konuları da daha farklı ve alışılmamış olarak seçmenizde yarar olacaktır. Blogunuz belirli bir bilgi birikimine ulaştığında, artık ikinci aşama olarak blogunuza reklam alabilirsiniz. Bu Google Adsense e başvurarak, blogunuzdaki reklamlara tıklamalarıdan para kazanacağınız bir tür Google ortaklığıdır. Bunun için de asla acele etmemelisiniz. Güvenilir ve göz önünde olacak bir siteden Google ın Blogger sitesinden blog açmayı deneyebilirsiniz. BURADAN ulaşın.
    Bir diğer yazı yazarak yapabileceğiniz yöntem ise, bazı sitelerin yazar aranıyor ilanlarından BURADAN ulaşıp, yazdığınız makale başına para kazanacağınız sistem olacaktır. Ya da bu işte daha iyiyseniz ve referans gösterebilirseniz, aylık ücretlerle anlaşıp, online yayınlanan dergilerde de çeşitli konularda yazılar yazabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Faydalı yazınız için teşekkürler. O zaman siz de paylaşımımdaki dresslink yazılarına tıklarsanız sevinirim:)
    http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/2015/02/dresslinki-kesfedin-discover-dresslink.html

    YanıtlaSil