25 Mart 2015 Çarşamba

Youtube dan Para Kazanmanın Yöntemleri...

    Youtube dan para kazanmanın yolları arasında, yayınlayacağınız videolarınıza reklam alma yolu bulunuyor.
    İlk etapta hali hazırda bir Adsense hesabınız olması işinizi kolaylaştıracaktır. Adsense in sitesinden gmail hesabınız ile başvuruda bulunabilirsiniz. Adsense reklam hesabınız aktifleştikten sonra, gmail hesabınızla, Youtube sitesinde oturum açıp, kanalınızı oluşturmanız gerekiyor. Oluşturduğunuz bu kanalda videolar paylaşacak ve videolara koyduğunuz reklamlar tıklandıkça para kazanacaksınız.
    Bu işten gerçekten güzel paralar kazanlar var. Ama sabır ve çok çalışma gerektirdiği için zamanınızın büyük bölümünü, ne tarz videolar yayınlayacaksanız buna ayırmalısınız. Videolarınız kesinlikle özgün olmalı, video başlıkları içeriğe göre ingilizce ya da içerik anlatımı Türkçe ise Türkçe başlık daha mantıklı olabilir. Örneğin oyunlar üzerine videolar çekecekseniz, kendi anlatımınızla oynayarak açıkladığınız videolarınızdan bir  Yotubeu Kanalı oluşturabilirsiniz. Yemek tariflerini pişirerek uyguladığınız videolarınızı bir kanalda toplayacağınız gibi, teknolojik ürünleri tanıtma ve inceleme üzerine de videolar çekebilirsiniz. Başka bir örnek vermek gerekirse çeşitli programların nasıl kullanılacaklarını öğretmek için bir dizi videolar hazırlayabilirsiniz.
    Başkalarının videolarını alıp, yayınlamanız tescil problemlerine neden olabileceğinden kazanç sağlayamazsınız ve bu konuda dikkatli olmalısınız. Yayınlayacaksanız bile Youtube da aynı kanal ismi ile yayınlanmamış olduğuna dikkat edin. Ama yine de sizin kendi özgün videolarınız, kazanç sağlamak için en ideal yol olacaktır.
    Yayınladığınız videolarınızı kişilere ulaştırmak için sosyal ağları kullanabilirsiniz. Ancak kamera şakaları, komedi videoları, sevimli hayvanlardan oluşan videolar kişilerin boş zamanlarında değerlendirmek ve eğlenmek için izlediği videolar olacağından bu tarz videolarda paylaşmanız iyi olacaktır. Youtube Kanalınızın takipçi sayısı arttıkça, videolarınız izlenme hiti de artacak ve böylelikle kazanç sağlamaya başlayacaksınız. Hemen para birikeceğini zannedip, daha sonra umutsuzluğa kapılmayın. Unutmayın iyi yapılan işler her zaman taktir edilecektir. Sizde sabırlar, kaliteli özgün içerikli videolar hazırladığınız taktirde, bir süre sonra kazançlarınızın birikmeye başladığını göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder