14 Şubat 2015 Cumartesi

Dış Ticarete Başlamak

    Girişimcilik konusunda hemen hemen herkesin para kazanma amaçlı gerek ofis ortamında, gerekse home ofice denilen ev ortamından çalışma bazlı olarak araştırdığı, uygulamaya çalıştığı belki de iş konusunda en fazla imkanı yaratan sektörün başında Dış Ticaret geliyor.
    Dış Ticaret denildiğinde akla ilk gelen konulardan biri İthalat diğeri ise İhracat operasyonları konularıdır. Aslında Dış Ticaret sadece bunlarla sınırlı olmamak beraber bu iş ortamı içinde; komisyonculuk, aracılık isimleriyle anılan ama aslında Dış Ticaret Operasyonları konularında gerçekten kilit noktalarda iş yapan kişiler de bulunmaktadır.
    Dış Ticaret kapsamındaki tüm iş kolları ve bu işlerin nasıl yürüdüğü ile ilgili bilgiler ileriki yazılarım aydınlatıcı nitelikte ve işe yarar şekillerde anlatılacaktır. Dış Ticaret konusunda işin riskini en minimuma indirmeye çalışan grup; satın alma acenteleri, temsilcilik, komisyonculuk yapan Dış Ticaret Brokerları dediğimiz kısımdır. Bunlarda mal alım, satımları yok denecek kadar azdır. Depoda stoklu çalışmaz sadece müşterinin istekleri doğrultusunda, tedarikçiyi ve malı bularak Dış Ticaret Operasyonlarını gümrükler aracılığı ile gerçekleştirirler.
    Avrupa ülkelerinde sadece komisyonculuk ve temsilcilik konusunda faaliyet göstererek köklü firmalara destek olan şirketler bulunuyor. Bu şirketlerin müşteri portföyleri oldukça geniş ve belli bir referans limitine de ulaştığı için; İthalat ve İhracat ihtiyacı olan kurumlar mal alım, satım işlemlerinde bu tip şirketler ile çalışmayı tercih etmektedirler. Bu şekilde daha az masraf ile profesyonel destek almak firmalar için iyi olmaktadır.
    Uluslararası Ticaret kapsamında bu konulardan da yararlanılıp, alternatif iş kolları da olduğunu unutulmamalıdır. Dış Ticaret denilince akla artık nispeten daha kolay ve risksiz olan yardımcı iş kolları da gelmektedir.
   Dış Ticarete Başlamak konusunda acele etmeden bu yardımcı iş kollarını tanıyıp, öğrenmek ufkunuzun genişlemesi ve yeni fikirler oluşması konusunda yardımcı olacağı gibi yapacağınız işinizin de kalitesini arttıracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder