24 Mart 2015 Salı

E- Ticaret Dropship Tekniği İle Para Kazanmanın Yolları...

    E-ticaret herkesin yapmak istediği bir iş, çünkü pratik ve kazancı iyi. Ancak bunu başarması da o kadar kolay değil.
    Bugün açıklayacağım konu Dropship denen stoksuz e-ticaret işi aslında internet üzerinden site kurarak, ürün satma işinin benzer bir yolu. Ancak aradaki en büyük fark bir aracı şirket ile çalışıyorsunuz. Bu durumda ürün satın almak için belirli bir sermayeniz olmasına ya da ürünleri depo gibi yerlerde stoklamanıza gerek olmuyor. Dropship sisteminde size belirli üyelik paketleri sunuluyor. Sizde bütçenize ve iş fikrinize uygun olan ürün paketini seçerek ilk adımı atmış oluyorsunuz.
    Dropshipping; toptancı ya da tedarikçilerin stok ve hali hazırdaki depolardan faydalanarak pratikçe satış yapabilme işidir. Bu sistemde xml ürün entegrasyonu kullanılarak ürün satışı gerçekleştiriliyor. Bunu daha iyi anlayabilmeniz açısından, sayfanın en altındaki örnek siteleri inceleyebilirsiniz.
    Bu sistemde şirket kurmanıza gerek kalmıyor çünkü, mali ve hukuksal yükümlülükler var olan sizin çalışacağınız şirket üzerinden yürütülürken sizde yasal olarak e-ticaret yapmış oluyorsunuz. Yine bu Dropship E-Ticaret sisteminde ürün bayiliklerine gerek kalmıyor. Şirketin havuzunda hali hazırda 50 bin civarı ürün çeşidi yer alıyor ve siz kuracağınız sitede hangi türde ürünler satmak istiyorsanız seçiminizi yaparak, bunları bayii fiyatıyla alıp, istediğiniz kâr oranlarıyla satma şansına sahip oluyorsunuz.
    Yüksek miktarlarda ürünler satın alıp, hem paranızı bağlayıp, hem de stoklamak için yer arama derdiniz bu sistemde ortadan kalkıyor. Dolayısıyla stok fazlası riskiniz de oluşmuyor. Ekstra fazladan personel ve bir personel ekibini Dropship sisteminde ihtiyacınız olmayacaktır. Bir E-Ticaret sitesinin genel olarak olmasa olmazları, müşteri temsilcileri, lojistik, yazılım uzmanları, teknik destek elemanları gibi konular burada ortadan kalkıyor ve personele yatırım yapmanıza gerek kalmıyor.
    Tek tek kargolama sorunları ile uğraşmanıza da gerek yok. Çünkü satılan ürününüz siparişe alınıyor ve çalıştığınız şirket tarafından, müşterinin adresine kargolanıyor ve ulaşım aşamasına kadar da kargo takibi gerçekleştiriliyor.
    E-Ticaret konusunda Dropship sisteminde kendi seçtiğiniz bir domain üzerinde kurulum yapılır. Sınırsız bir web alanınız olur. Gereken E-Ticaret yazılımı bu web alanınıza kurulacaktır ve etkinleştirilecektir. En önemli konulardan biri de e-ticaret sitesindeki banka kartları, pos cihazları entegrasyon işlerinin zor ve sıkıntılı aşamaları olmasıdır. Bu Dropship sisteminde o da ortadan kalkıyor çünkü şirket tüm banka kartları ile ödeme almanızı sağlayan sanal pos entegrasyonunu sizin için gerçekleştiriyor. Kurduğunuz E-Ticaret siteniz için logo, banner ve slide tasarımlarını şirket tarafından yapılıyor. Sonrasında size panel kullanımı konusunda kapsamlı bir e-ticaret eğitimi sunulacak. Şirketin çalışma politikasına göre hafta boyunca elde ettiğiniz kazançlarınız cuma günü hesabınıza yatırılıyor.

    Bu bilgiler ışığında ne kadar kazanacağınız ise tamamen size kalmış. Kurduğunuz sitenin reklamını yapmak için gerek tüm sosyal paylaşım siteleri gerekse sitelere vereceğiniz ücretli reklamları kullanmanız gerekecektir. Unutmayın ki piyasada sizin gibi iş yapan fazlasıyla da rakip olacaktır.
    Dropshipping için daha ayrıntılı bilgi almak adına
http://www.dropship.com.tr   sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Dropship e-ticaret konusunda hizmet veren bazı örnek siteleri ziyaret ederek, iş hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. İşte Dropship yapan örnek siteler:

http://www.buldumbuldum.com
http://www.hediyefabrikasi.com
www.hediyedenizi.com
http://www.ilgincbirsey.com
http://www.cilginseyler.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder