15 Mart 2015 Pazar

İnternet Üzerinden Ürün Satarak Nasıl Para Kazanılır?

    Online olarak internet üzerinden satış yaparak para kazanma işini günümüzde çoğu kişi gerçekleştirmektedir. Bunun için en büyük problem, ürünleri nereden satın alacağınız ve sermaye konusu olmaktadır.
    İlk olarak hangi kategori üzerinde satış yapacağınızı belirlemeniz gerek. Teknolojik ürün, tekstil, kozmetik, hediyelik eşya, gıda v.b. ürün gruplarından tek birinin üzerine yoğunlaşmanız daha iyi sonuç almanıza yarar. Gıda konusu sıkıntılı olabilir çünkü sağlık bakanlığı onayına ihtiyaç duyulacağı için gümrükte sorun yaşarsınız. Ürünleri Çin üzerinden alıp satışını gerçekleştirecekseniz az sermaye ile tekstil ürünleri satın alabilirsiniz. Yani gece elbiseleri, yazlık elbiseler, tişörtler, bluzlar, taytları bedenli olarak, renk seçenekleriyle satın alabilirsiniz.
    Bu şekilde satın alacağınız ürünler toplam 100 doların altında tuttuğu taktirde gümrüğe takılmayacak ve evinize kadar gelecektir. İlk olarak istediğiniz ürünlerden bu şekilde karma bir paket yaptırıp alarak kalitelerini görebilirsiniz. Daha sonra isterseniz parça olarak bu şekilde alabilir ya da gümrük işlemlerini gerçekleştirerek daha büyük miktarlarda satın alabilirsiniz. Unutmayın miktar arttıkça ürünlerin birim fiyatı düşecektir. Gümrük işlemleri için ticaret yapıyor olmanız ve bir şirket kurmanız gerekeceğinden, ilk satışlarınızı parça halinde sürdürmekte fayda vardır.
    Çinliler bu konuda oldukça tecrübeliler, parçalar halinde size sattıkları ürünlerin paketlerini, örnek ya da hediye olarak postalıyorlar ve gümrüğe takılmıyor. Yazışmalarınızı Skype üzerinden gerçekleştirirken, ürünleri paket halinde 100 doları geçmeyecek şekilde üstlerine Sample (örnek) ya da Gift (hediye) yazılarak gönderilmesini istediğinizi belirtin. Görüştüğünüz şirketin gerçek bir fabrika olduğundan emin olun, aksi taktirde Çinde bu işi aracı olarak çok yapan kişi var onlara rastlarsanız, ürünlerin fiyatı artacak birde onların üzerine koyduğu kar eklenecektir.
    Ayrıca Çinin posta servisini kullanırsanız size ulaşacağı süre uzar ancak hiç kargo ücreti ödemezsiniz. Bizim ptt mizden ürünleri teslim alabilirsiniz. Diğer Kargo şirketleri; DHL, Fedex, TNT, UPS gibi kargo şirketleri satın alacağınız ürünlerin toplam fiyatından daha fazla kargo ücreti ekleyeceklerdir. Çinlilerle tanışıp, ürünler hakkında bilgi alabileceğiniz en iyi siteler:

http://www.alibaba.com
http://tr.aliexpress.com

    Size ulaşan ürünleri satabilmek için, size mankenlik yapabilen biri varsa üstlerinde fotoğraflayarak ya da güzel bir alanda net fotoğraflarını çekerek, internete yükleyebilirsiniz. İnternette site kurabileceğiniz gibi bu iş biraz maliyetli olacağından, ilk etapta bazı siteler üzerinden satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden ücretsiz dükkan açabileceğiniz ya da ürünlerinizi az komisyonlarla satabileceğiniz birçok site bulunmaktadır. Aşağıda bu sitelerden bazılarını bulabilirsiniz:
- http://www.sahibinden.com
http://www.sanalpazar.com
http://www.gittigidiyor.com
http://www.hepsiburada.com
https://www.sonteklif.com
http://www.turkticaret.net
http://www.senyapsensat.com

    Bu sitelerde yayınladığınız ürünlerinizin herkes tarafından görülebilmesi ve reklamlarının olması için ücretsiz olarak sosyal paylaşım sitelerinde paylaşabilirsiniz. Tüm sosyal paylaşım sitelerini kullanarak paylaşacağınız ürünlerinize zaman içinde sürekli müşteriler edineceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder