5 Mart 2015 Perşembe

Google Adsense Reklamları İle Nasıl Para Kazanılır?

    Site ya da Blog yazarları Google Adsense reklamlarını sayfalarına alarak para kazanabiliyorlar. Sitelerinde bilgi paylaşımını düzenli yaptıkları taktirde, site trafikleri artacağından sürekli para kazanma şansları da oluyor.
    Bilmeyenler için Google Adsense Reklamları İle Nasıl Para Kazanılır? bunu anlatacağım. Google ülke kategorilendirmesine göre, bazı ülkelere çok kolay reklam hesabı verirken, bazı ülkelere bunu dahada zorlaştırmıştır. Bunun sebebi eskiden bir kişinin birden fazla hesabı olması ya da bu hesaplardaki reklamları kötüye kullanması sebebi ile kısıtlandırmaya gidilmiştir.
v     Öncelikle Blog yazarıysanız ve blogunuza reklam almak istiyorsanız, bunun için blogu açtığınız gibi Google Adsense e başvurma konusunda acele etmeyin, yoksa rededilirsiniz ve hevesiniz kırılır. En güzel yapacağınız şey her gün en az iki tane olmak üzere, 300 kelimeden fazla olan, özgün yazınızı olabildiğinde az fotoğraf ekleyerek blogunuzda paylaşmak. Bir süre sonra göreceksiniz ki kişiler blogunuzu bulup, gelmeye başlıyor. Google Adsense konusunda mantıklı içeriğe sahip olan blogları daha kolay onaylıyor. İngilizce bilginiz varsa bunu kullanın ve blogunuzda ingilizce de yazın bu da daha kolay onaylanmanıza yardımcı olur. Çok fazla fotoğraf ve video bulundurulan hele bir de az yazı varsa bunun gibi blogların reklam alma şansı yok denecek kadar azdır. Blogunuzun uygun olduğunu düşündüğünüzde, kontrol panelinde kazançlar, Adsense kısmına tıklayarak, üyelik işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Google blogunuzdaki içerik yoğunluğuna göre en geç bir hafta içinde size geri dönüş yapacak ve eğer ön onayı aldıysanız, blogunuza boş reklam kodu yerleştirmenizi isteyecek, yine 3-4 günlük bir bekleme sürecinden sonra, onaylanıp onaylanmadığı hakkında size mail gönderecek.
    İlk seferde onay alamazsanız üzülmeyin, daha sonra sizden istediği eksikleri düzelterek tekrar başvuruda bulunabilirsiniz. Kişilerin ihtiyacı olan bilgileri arattıkları bloglarlar daha revaçta, o yüzden blog açmadan öncesinde iyi bir araştırma yapmalısınız.
    Google Adsense Reklamları eskiden ful sürüm olarak kişiye veriliyordu. Yani blogdan bir kez onay alarak açtığınız hesabınızdaki reklamı, istediğiniz sitenize de yerleştirebiliyordunuz. Ancak yeni uygulamaya göre Adsense Reklamları Kısıtlı olarak veriliyor. Eğer blogunuzla aldıysanız sadece bloglarınızda ya da you tube hesabınızda kullanabiliyorsunuz yani Google ortalığının bulunduğu yerlerde. Eğer sitenize de aynı hesabınızla reklam yerleştirmek isterseniz, siteniz ile ayrıca başvuru yaparak onay almanız gerekiyor, alabilirseniz hesabınız ful sürüme dönüşüyor.
    Öyle ki Google Adsense kısıtlı hesaplarda yani Hosted Account larda işi çok sıkıya alıyor, başvuru yapacağınız sitenizin organik trafiği oldukça iyi olmalı ve içerik Google Politikaları ile Uyumlu olmalı, aksi taktirde onay almanız çok zor.
    Yaptığınız işin iyi olduğunu düşünüyorsanız, başvuru yapmaktan vazgeçmeyin derim. Ayrıca çok sorulan bir diğer soru da;
 Oyun İndirme Sitelerine Google Adnsene Reklamı Koyulur mu?
Oyun indirme yani download dediğimiz olayda, eğer oyunu full sürüme çevirtecek kaçak eklentilerle indirme şeklinde yayınlıyorsanız bu yasak. Ama oyunu güvenilir bir kaynaktan, özellikle oyunun kendi sitesine yönlendirerek oyunların demo sürümlerini indireme ve oyun hakkında bilgi verme şeklinde bir siteye Google Adsense Reklamı eklemek istiyorsanız bu tabiki olabilir. Google kaçak, yasak ve telif hakkı gibi olaylarda sorun yaratacak hiçbir işi onaylamıyor ve içinde yer almak istemiyor.
    Google Adsense Reklam hesabınıza kesinlikle sizin doğru isminizi ve adresinizi vermelisiniz yoksa kazandığınız parayı alamazsınız. Para kazanmaya başladığınızda, ödemenizi almak için bir alt limit bulunuyor. Alt limit 200 TL, bu miktarı yakaladığınızda banka hesabınızın IBAN numarası ile ödemenizi alabiliyorsunuz. Para kazanma olayınız ise; sitenize ya da blogunuza Google Adsense Reklamlarını yerleştirdikten sonra başlıyor. Reklamlardan gelen tıklamalarla, Google ın yaptığı yüzde hesaplamaları, sonucu değişen ücretler alıyorsunuz. Tıklama başına kazanacağınız fiyatı etkileyen faktörler içinde, gelen kişinin sitenizde geçirdiği zaman, diğer sayfalarınıza da bakıp incelemesi ve tıkladığı reklamın açıldığı sitede geçirdiği zaman, artı o siteden bir alışveriş yapıp yapmamasına kadar her bulgu kazanacağınız parayı etkiliyor. Bir tıklamada en fazla 45-50 kuruşa kadar kazanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder